Hi ha moltes tradicions a Catalunya: els castellers, les calçotades, la castanyada, els gegants, les havaneres… i es podria dir que volar en globus a Catalunya també s’ha convertit en una tradició més de la nostra terra.

Va ser al 1783 quan es va realitzar el primer vol en globus amb persones a París i s’ha mantingut aquest fet fins a dia d’avui. Tot i que la tècnica ha evolucionat molt i els materials dels globus no tenen res a veure actualment amb els d’aleshores, hi ha una cosa que sí que s’ha mantingut exactament igual a totes les parts del món on es vola amb globus: oferir un brindis amb cava a tots els passatgers del volt.

Aquesta mena de celebració es va establir ja al 1783 durant el primer volt i avui en dia encara ho fem per celebrar que tot ha anat bé i que hem tingut un bon volt. A banda del cava, i sobretot aquí a Catalunya, hem afegit el típic esmorzar de forquilla i ganivet o l’esmorzar de pagès després del volt amb tota la tripulació, per acabar de fer pinya, parlar tots junts de com ha anat l’experiència de volar i també per donar a conèixer a la gent de fora lo bé que mengem a Catalunya.

Catalunya té una gran diversitat geogràfica molt marcada, tenint en compte lo relativament petit que és el territori. La geografia està condicionada pel litoral mediterrani a l’est i el gran relleu dels Pirineus, Andorra i França al nord. Limita amb les comunitats autònomes d’Aragó a l’oest i la Comunitat Valenciana al sud.

El clima de Catalunya és d’hiverns amb temperatures suaus i estius calorosos i secs, característiques del clima mediterrani, pel que fa que sigui apte volar en globus a Catalunya durant tot l’any. En segons quines comarques, com la comarca d’Osona, a l’hiven hi sol haver força boira però això no impedeix que es pugui realitzar un vol en globus ja que es passa entremig de la boira fins a sobrepassar-la i quedar per sobre.

Les nostres zones de vol més habituals són Osona, la Cerdanya, el Bages i l’Anoia; zones que ens permeten veure de de l’alçada del globus grans boscos, muntanyes com el Montseny o els Pirineus, fagedes, molts tipus diferents d’edificacions, i trets molt purs del mediterrani.

Descobreix Catalunya des de l’aire amb Volaventura! Fes la teva reserva aquí.